Wegens seizoenswerk zijn wij gesloten tot 1 april. Pechservice in het weekend is wel mogelijk.

 

Bel ons voor een afspraak! 06 - 44401060 | info@oostbanden.nl

 

 

Handige tips

Handige tips voor uw veiligheid op de weg

Een aantal handige tips voor u op een rijtje om u veilig op weg te helpen. Deze handige tips kunt u zelf toepassen op uw banden. Bij iedere afspraak worden uw banden gecontroleerd op onderstaande punten.

Bandenspanning

U rijdt zuiniger met de juiste bandenspanning. Met een te lage bandenspanning slijten uw banden sneller en verbruikt u meer brandstof. Een te hoge bandenspanning vermindert de grip op het wegdek en zorgt voor een kortere levensduur van uw banden. Banden verliezen continu een kleine hoeveelheid lucht. Controleer daarom maandelijks uw bandenspanning. U vindt de juiste bandenspanning van uw auto in het instructieboekje of aan de binnenkant van de bestuurdersdeur. U mag ons altijd bellen voor informatie over uw bandenspanning.

Profieldiepte

Door slijtage verliest uw band profieldiepte. Minder profiel zorgt voor slechtere waterafvoer, wat kan leiden tot aquaplaning. Bij aquaplaning heeft u geen contact meer met de weg omdat er tussen uw banden en het wegdek een waterfilm ontstaat. Hierdoor kan uw auto in een slip raken. Daarnaast zorgt minder profiel voor slechtere grip. Banden die zijn versleten moeten dus op tijd worden vervangen. Wettelijk en voor de APK keuring moeten uw zomerbanden minimaal 1,6mm profiel hebben. Wij adviseren u om uw zomerbanden bij 2mm profiel te laten vervangen. Voor winterbanden is de minimale profieldiepte 4mm.

Levensduur

Naast bandenspanning en profieldiepte speelt ook de leeftijd van uw band een rol. Op de zijkant van uw band staat een DOT code. De DOT code geeft de productiedatum weer. De DOT code bestaat uit vier cijfers. De eerste twee cijfers staan voor de productieweek. De laatste twee cijfers geven aan in welk jaar de band is geproduceerd. Banden vertonen na verloop van tijd droogtescheurtjes. Daarom adviseren wij om uw auto- en motorbanden na 8 jaar te vervangen, ook als uw banden nog voldoende profiel hebben. Uw aanhanger- en caravanbanden kunnen na 6 tot 8 jaar aan vervanging toe zijn. Meer over aanhanger- en caravanbanden.