Wegens seizoenswerk zijn wij gesloten tot 1 april. Pechservice in het weekend is wel mogelijk.

 

Bel ons voor een afspraak! 06 - 44401060 | info@oostbanden.nl

 

 

Autobanden

Zomerbanden

Onder zomerbanden worden de reguliere banden verstaan. Regenbanden vallen ook binnen deze categorie. Zomerbanden bieden bij Nederlandse weersomstandigheden boven 7 graden de beste prestaties. Uw banden vormen het enige contact tussen uw voertuig en de weg. Banden zorgen voor een goede wegligging, grip en optimaal remvermogen. Het profiel van de band en de rubbersamenstelling bepalen de prestaties van uw zomerband. U rijdt het grootste deel van het jaar op zomerbanden. Neem contact op voor advies.

Bij buitentemperaturen lager dan 7 graden, adviseren wij u om winterbanden te laten monteren.

Winterbanden

Winterbanden leveren betere prestaties bij temperaturen onder 7 graden. Zo kunt u ook in de winter veilig de weg op. Winterbanden bevatten een bijzonder rubbercompound dat zich aanpast bij koude temperaturen. Bij temperaturen onder 7 graden slijten winterbanden minder snel dan zomerbanden.

Het profiel van winterbanden is grof en voorzien van dunne lamellen. Dit zorgt voor betere waterafvoer en vermindert de kans op aquaplaning. Daarnaast hebben winterbanden op sneeuw en modder de beste grip. De M+S indicatie staat voor modder en sneeuw. In enkele landen in Europa (o.a. Oostenrijk en Duitsland) zijn banden met een M+S indicatie tijdens de winter verplicht. Tevens moet de profieldiepte minimaal 4 mm zijn.  Neem contact op voor een afspraak of offerte.

All season banden

All season banden (ook wel 4 seizoenen banden genoemd) zijn geschikt voor alle seizoenen. Met deze banden kunt u het hele jaar door rijden. Door All season banden te laten monteren vervalt de seizoensgebonden bandenwissel. Het voordeel van All season banden is dat de banden minder snel verouderen, omdat er steeds maar een enkele set banden in gebruik is. Het nadeel van All season banden is de prestatie ten opzichte van zomer- of winterbanden. De banden presteren minder in de zomer dan zomerbanden. In de winter geldt hetzelfde, winterbanden presteren beter dan All season banden. Neem contact op voor advies.