Wegens seizoenswerk zijn wij gesloten tot 1 april. Pechservice in het weekend is wel mogelijk.

 

Bel ons voor een afspraak! 06 - 44401060 | info@oostbanden.nl

 

 

Aanhangerbanden en caravanbanden

Draagvermogen aanhanger- en caravanbanden

Het is belangrijk om voor uw aanhanger of caravan een band te kiezen met het juiste draagvermogen. Dit komt doordat het gewicht van de lading wordt gedragen door de banden. Op de zijkant van iedere band vindt u de loadindex. Het indexcijfer bepaalt het draagvermogen in kilo’s. Een loadindex van 91 staat bijvoorbeeld voor een draagvermogen van 615 kg. Welke banden heeft u nodig? Kijk in onze tabel of bel ons voor informatie.

Bandenspanning

U rijdt zuiniger met de juiste bandenspanning. Met een te lage bandenspanning slijten uw banden sneller en verbruiken meer brandstof. Een te hoge bandenspanning vermindert de grip op het wegdek en zorgt voor een kortere levensduur van uw banden. De minimale bandenspanning voor caravanbanden is 3.0 bar. Neem contact op met Jeroen Oost Banden voor meer informatie over de bandenspanning van uw aanhangerbanden of caravanbanden.

Onderhoud van Aanhangerbanden en Caravanbanden

De banden van uw aanhanger en caravan slijten meestal minder snel dan uw autobanden. Simpelweg omdat u de aanhanger of caravan minder intensief gebruikt. Wij adviseren u de banden regelmatig te controleren. Banden vertonen op termijn droogtescheurtjes. Laat uw aanhanger- en caravanbanden banden na 6 tot 8 jaar vervangen.